Το project “Προσοχή, Αεροδρόμιο” είναι μια πρωτοβουλία δημοσιοποίησης των αρνητικών συνεπειών που θα έχει το σχεδιαζόμενο αεροδρόμιο στο Καστέλλι όχι μόνο για την Πεδιάδα αλλά και για τον πληθυσμό ολοκλήρου του Νόμου Ηρακλείου.

Στο οπτικοποιημένο υλικό που παρουσιάζεται μέσα από το prosoxiaerodromio.gr εκθέτονται:

– Οι κίνδυνοι για το περιβάλλον (ρύπανση περιοχής, αλλά και όλου του νόμου εξαιτίας των εκατομμυρίων κινήσεων οχημάτων από και προς την ενδοχώρα).
– Η αύξηση του χρόνου και του κόστους ταξιδιού που θα επιβαρύνει τους Ηρακλειώτες αλλά εν τέλει θα έχει και αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό.
– Η καταστροφή της αγροτικής παραγωγής από την πιο εύφορη περιοχή της Κρήτης, όχι μόνο λόγω των εκριζώσεων 200.000 ελιών, αλλά και από τη μόλυνση των υπολοίπων.
– Η μόλυνση των υπόγειων υδάτων της Πεδιάδας, από τα οποία τροφοδοτείται εν μέρει και το Ηράκλειο, με την υπογεια απόρριψη λυμάτων και αποβλήτων του σχεδιαζόμενου αεροδρομίου.
– Η ραγδαία αλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής, οι ανεδαφικές υποσχέσεις για θέσεις εργασίας και για τουρισμό στο Καστέλλι, το βέβαιο κλείσιμο των τοπικών επιχειρήσεων προς όφελος των εμπορικών κέντρων εντός του αεροδρομίου ακόμα και τα πενιχρά και ασαφή ανταλλάγματα που υπόσχονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, θέματα που τα ζουν από πρώτο χέρι και οι κάτοικοι των Σπάτων, οι οποίοι συμπαραστέκονται ενεργά στον αγώνα μας.
– Η τεράστια διαφορά κόστους (1 προς 4) μεταξύ της κατασκευής νέου αεροδρομίου σε σχεση με την αναβάθμιση του “Ν. Καζαντζάκης” για το οποίο πλέον υπάρχει ρεαλιστικός τρόπος επέκτασης και ανακατασκευής αλλά και εκμηδένισης των αρνητικών συνεπειών του.

Το οπτικοακουστικό υλικό στο prosoxiaerodromio.gr εμπλουτίζεται συνεχώς με δημόσιες τοποθετήσεις φορέων και πολιτών οι οποίοι μιλούν για ένα παράλογο, κακοσχεδιασμένο και ακριβό έργο.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του project έχει η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας.

Τι είναι το “Προσοχή, αεροδρόμιο”
30+1 λόγοι κατά του αεροδρομίου στο Καστέλλι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: