Αντιδράσεις πολιτών του Καστελλίου κατά την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος και το Υπουργείο Μεταφορών στις 24 Ιουνίου 2017. Παρόντες ήταν ο διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, Ιωάννης Καρνέσης και ο περιβαλλοντολόγος Σπυρίδων Παπαγρηγορίου (ENVECO S.A.), επικεφαλής της περιβαλλοντολογικής ομάδας του “Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου”.

Οι εισηγητές παρείχαν αναλυτική ενημέρωση για τις προδιαγραφές του έργου ωστόσο σε πολλά σημεία συνάντησαν τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων. Χαρακτηριστικό σημείο είναι η τοποθέτηση του επικεφαλής της περιβαλλοντικής ομάδας σε σχέση με τα επίπεδα θορύβου από τα αεροπλάνα τα οποία συνέκρινε με τον θόρυβο που υφίστασαι αν στο διπλανό δωμάτιο λειτουργεί ένα… πλυντήριο πιάτων (!) ενώ σε ερώτηση αν ο ίδιος θα έμενε στην περιοχή μετά τη λειτουργία του αεροδρομίου απάντησε πως δεν προβλέπεται συναισθηματική εμπλοκή των μελετητών.

Σημαντικές ήταν οι αντιδράσεις επίσης για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής και για την καταστροφή μεγάλων εκτάσεων γης υψηλής παραγωγικότητας. Αρκετά ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν σε σχέση με τις απαλλοτριώσεις θέμα στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Τα αεροπλάνα και τα… πλυντήρια πιάτων
30+1 λόγοι κατά του αεροδρομίου στο Καστέλλι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: