Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδος, εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, υπενθυμίζοντας την υπουργό ότι το Υπ.Πο. έχει αφήσει απλήρωτους τους εργατοτεχνίτες για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Το θέμα αφορά εργαζόμενους στις αρχαιολογικές έρευνες, που αναμένουν την πληρωμή τους από το υπουργείο Πολιτισμού. Το έργο δουλεύεται εξ’ ολοκλήρου από συμβασιούχους, δέσμιους της επισφάλειας και των κωλυμάτων 8μηνων, και σαφώς και των δραματικών καθυστερήσεων μισθών.

Οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο διαμαρτύρονται έντονα για τις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς αυτό συμβαίνει από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες στο σημείο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν με κάθε τρόπο την καταβολή των δεδουλευμένων τους από το Υπουργείο Πολιτισμού στην ώρα τους και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας στο εργοτάξιο.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του Συνδικάτου:

«Προς ενημέρωση της κυβέρνησης και της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη ως προς την επικείμενη επίσκεψή της στο έργο κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι: Οι συμβασιούχοι εργατοτεχνίτες του έργου παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Μήπως η υπουργός περιμένει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα του συναδέλφου της κου Χατζηδάκη και να τους δώσει τα δεδουλευμένα σε ρεπό;

Κλιμακώνουμε τον αγώνα, αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα πρέπει να ανατραπεί. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει το χεράκι τους χτυπώντας δικαιώματα και καταχτήσεις των εργαζομένων. Η εργοδοσία αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους για να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση και την απληρωσιά».

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών (11 Ιούν. 2021)

Ηράκλειο: Απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου
30+1 λόγοι κατά του αεροδρομίου στο Καστέλλι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: