Δεκτή έγινε η εισήγηση του περιφερειάρχη Κρήτης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία ζητείται η άμεση τροποποίηση της μελέτης του οδικού έργου από τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης με κατεύθυνση το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στην σημερινή του (31/05) συνεδρίαση, έδωσε ομόφωνα την στήριξη του στην πρόταση που κατέθεσε ο Σταύρος Αρναουτάκης προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή που αφορά το οδικό δίκτυο προς το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η κατασκευή του τμήματος αυτού με την υφιστάμενη μελέτη θα προκαλέσει ολική περιβαλλοντική καταστροφή του οικοτόπου του ρέματος και επίπτωση στις υφιστάμενες αρχαιότητες.

Επιπλέον, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα δυνητικά θέματα βροχοπτώσεων των υψηλών πρανών ορυγμάτων, καθώς και τα πλημμυρικά φαινόμενα του εν λόγω ρέματος.

Για τους λόγους αυτούς ο Περιφερειάρχης Κρήτης ζητά από τον Υπουργό Υποδομών την αλλαγή της μελέτης και την κατασκευή σήραγγας μήκους περί τα 1,25 km, του τμήματος από τον οικισμό Άγνος, έως την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος στην θέση Ξυλοκαμάρες, μετατοπίζοντας τη χάραξη στον ορεινό όγκο προς τα δυτικά, με ενδεχόμενη προέκτασή της προς βορρά.

Αναδημοσιεύση από το efsyn.gr

Τελικά… δεν κάνει η χάραξη της σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το νέο αεροδρόμιο
30+1 λόγοι κατά του αεροδρομίου στο Καστέλλι
Αρέσει σε %d bloggers: